Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

RELACIJSKA TRANSAKCIJSKA ANALIZA: SOUSTVARJALNA PERSPEKTIVA

21. marca 2020 @ 9:30 - 22. marca 2020 @ 17:30

Podrobnosti

Začetek:
21. marca 2020 @ 9:30
Konec:
22. marca 2020 @ 17:30

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
386 (0) 1 5111029
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prizorišče

M hotel
Derčeva 4
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.m-hotel.si

Prijavi se!

Tribe Loading Animation Image

Vabimo vas na dvodnevno delavnico z naslovom Relacijska transakcijska analiza: soustvarjalna perspektiva, ki jo bo vodil dr. Keith Tudor iz Nove Zelandije. V delavnici bo Keith predstavil načela soustvarjalne TA in svoj prispevek k sodobni relacijski TA teoriji in praksi. Delavnica je namenjena vsem strokovnjakom, ki delajo na področju psihoterapije in/ali svetovanja, še posebej pa tistim, ki pri svojem delu uporabljajo transakcijsko analizo.

 

VSEBINA DELAVNICE

V delavnici bo Keith Tudor predstavil temeljna načela sodobne relacijske transakcijske analize. Poudarek bo na Soustvarjalni Transakcijski Analizi (ang. Co-Creative TA), ki sta jo razvila skupaj z Graeme Summersom in je pomembno vplivala na sodobno relacijsko TA prakso. Soustvarjalna TA poudarja medsebojni, skupni in vzajemni vidik poklicnih odnosov, bodisi terapevtskih, izobraževalnih ali svetovalnih. Beseda “ustvarjalna” se nanaša na tisto, kar je izvirno, domiselno, intuitivno in spontano pri srečanju med človeškimi bitji. Soustvarjalna transakcijska analiza se torej usmerja na tisto, kar se pojavlja v odnosu med dvema osebama.

 

Način dela: predavanje, diskusije, demonstracije, predstavitve kliničnega in drugega materiala, delo v manjših skupinah.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeleženci po opravljeni delavnici prejmejo potrdilo o opravljenih 16 urah profesionalnega izobraževanja iz psihoterapije.

 

O PREDAVATELJU:

Dr. Keith Tudor je certificiran transakcijski analitik ter učitelj in supervizor transakcijske analize (TSTA). Je profesor psihoterapije na Aucklandski univerzi za tehnologijo (Aotearoa, Nova Zelandija), kjer je tudi vodja oddelka za psihoterapijo in svetovanje in vodja šole za javno zdravje in psihosocialne študije. Keith je aktivno vključen v TA skupnost že več kot 30 let. Poleg tega v svoj pogled na soustvarjalnost vključuje na osebo usmerjen psihološki pristop, o čemer je objavil veliko del. Bil je soustanovitelj in 17 let so-direktor Temenosa v Sheffieldu v Veliki Britaniji. Je mednarodno priznan avtor in urednik; je urednik serije Advancing Theory in Therapy (Routledge), urednik revije Psychotherapy and Politics International (Wiley-Blackwell) in svetovalni urednik revije Ata: Journal of Psychotherapy Aotearoa Nova Zelandija. Njegove novejše knjige vključujejo (z Graeme Summers) Co-Creative Transactional Analysis (Karnac, 2014); Conscience and Critic (Routledge, 2017); Psychotherapy: A Critical Examination (PCCS Books, 2018), Claude Steiner, Emotional Activist: The Life and Work of Claude Michel Steiner (Routledge, 2020), trenutno pa zaključuje knjigo Transactional Analysis Proper – and Improper (ki jo bo objavil Routledge v začetku prihodnjega leta).

 

KDAJ: Začetek delavnice bo v soboto, 21.3. ob 9.30 in zaključek v nedeljo, 22.3.2020 ob 17:30.

PRISPEVEK: Cena delavnice je 200 EUR + 22 % DDV (skupaj 244 EUR). Kotizacijo ob potrditvi prijave nakažite na transakcijski račun inštituta IPSA (Naslov: Inštitut IPSA, Zg. Gameljne 55a, 1211 Ljubljana-Šmartno. Št. tr. Računa: 02032-0254270905). Število mest je omejeno.