Supervizija

Supervizija 

Na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje ponujamo supervizijo psihoterapevtom, študentom psihoterapije, psihologom ter drugim strokovnjakom iz pomagajočih poklicev.

Izvajamo integrativno relacijsko supervizijo ter transakcijsko analitično supervizijo. Osnovne komponence tovrstne supervizijo so:

  1. Dobra supervizijska aliansa, vključno z zaupnim supervizijski odnosom;
  2. Relacijski in intersubjektivni pogled na supervizijo (sovplivanje vseh udeležencev supervizije);
  3. Vključevanje različnih funkcij supervizije: edukativna, podporna, regulatorna, kvalitativna;
  4. Vključevanje procesov čuječnosti in sočutja v supervizijski proces;
  5. Delo z nezavednimi dejavniki (transfer, kontratransfer, paralelni procesi);
  6. Upoštevanje raziskovalno empiričnih ugotovitev o pomagajočih faktorjih v superviziji (Žvelc, 2015, 2017).

 

Supervizorji na Inštitutu IPSA 

Dr. Maša Žvelc, univ. dipl. psih.

Supervizijsko izobraževanje in diplomo je med leti 2008-2010 opravila na Evropskem centru za psihoterapevtske študije (EUROCPS) pod mentorstvom Kena Evansa in Joanne Hewitt Evans. S področja supervizije se je izobraževala tudi v okviru Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA), pri kateri je leta 2017 pridobila naziv mednarodne učiteljice in supervizorke. Kot učiteljica in supervizorka je certificirana tudi v okviru Evropske zveze za integrativno psihoterapijo. V okviru te zveze vodi komisijo za supervizijske standarde. S področja supervizije psihoterapije je doktorirala na Oddelku za psihologijo  Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2008 izvaja supervizije na Inštitutu IPSA. Od leta 2016 v sodelovanju z Joanno Hewitt Evans vodi izobraževanja iz supervizije pri nas in v tujini.

Dr. Gregor Žvelc, spec. klin. psih.

Specializiran je za supervizijo edukantom integrativne psihoterapije in transakcijsko-analitične psihoterapije. Je Mednarodni učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru International Integrative Psychotherapy Association (IIPA). Je tudi učitelj in supervizor transakcijske analize (TSTA) v okviru evropske in mednarodne zveze za transakcijsko analizo (EATA, ITAA).