EMDR

Kaj je EMDR?

EMDR, desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem, je terapevtska metoda, ki se uporablja pri delu s čustvenimi težavami, ki so posledica travmatskih izkušenj, kot so travmatski dogodki iz otroštva, stresni dogodki v odraslosti, naravne nezgode, agresivni napadi, vojne… EMDR se uporablja tudi pri delu z osebami z različnimi duševnimi motnjami, kot so anksiozne motnje (npr. fobija, panična motnja), osebnostne motnje, bolezni odvisnosti in pri mnogih drugih. Uporaba metode je možna tudi pri doseganju boljših poslovnih rezultatov ter za izboljšanje športnih in umetniških sposobnosti. EMDR je kompleksna psihoterapevtska metoda, ki na izviren način združuje elemente različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so psihoanalitična terapija, kognitivno- vedenjska terapija, geštalt terapija, na klienta usmerjena terapija idr. EMDR je metoda, ki omogoča aktiviranje mehanizma samo-zdravljenja, tako da stimulira obstoječi sistem za adaptivno predelavo informacij v možganih. Izredna učinkovitost te metode naj bi bila posledica direktnega učinka na možganske nevrofiziološke mehanizme. Več informacij: https://emdr-europe.org/.

Zakaj EMDR?

Številna klinična in nevrobiološka raziskovanja so v zadnjih letih potrdila in dokazala veljavnost in učinkovitost tega psihoterapevtskega pristopa. APA (American Psychiatric Association), NICE (National Institute of Clinical Excellence) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporočajo EMDR kot učinkovito metodo za posttravmatsko stresno motnjo. EMDR je metoda, ki jo lahko integriramo v delo znotraj različnih psihoterapevtskih orientacij. V svetu obstaja že več kot 80 000 EMDR terapevtov (podatek iz l. 2005) iz vseh znanih psihoterapevtskih usmeritev. V svetu obstaja tudi veliko število EMDR združenj psihoterapevtov (27 v Evropi), ki so kongresno aktivna na nacionalnem, evropskem in svetovnem nivoju.

 

 

2. stopnja izobraževanja iz EMDR

Po zaključku izobraževanja udeleženci prejmejo certifikat o zaključeni drugi stopnji izobraževanja. Izobraževanje bo potekalo v srbo-hrvaškem jeziku.  Izobraževanje vključuje teorijo in praktikum.

Komu je namenjeno izobraževanje iz EMDR – 2. stopnja?

Izobraževanja iz druge stopnje EMDR se lahko udeležite vsi, ki imate že opravljeno prvo stopnjo izobraževanja (EMDR – level I) ter tisti, ki ste se udeležili druge stopnje EMDR in bi želeli svoje znanje osvežiti in utrditi.

Prispevek

Prispevek za tridnevno delavnico znaša na osebo 430,33 EUR + 22 % DDV (skupaj 525 EUR). Vsi, ki ste že opravili drugo stopnjo izobraževanja EMDR, se lahko ponovno udeležite izobraževanja po polovični ceni.

Kje in kdaj?

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani, v prostorih Inštituta IPSA (Stegne 7, 1000 Ljubljana). Delavnica se bo začela v petek, 22.11. ob 9:00 in končala v nedeljo, 24.11.2019 pozno popoldne.

Informacije in prijave

Ob prijavi je potrebno predplačilo 140 EUR + 22% DDV (skupaj: 170,80 EUR), ki ga v primeru odjave zadržimo. Prijave zbiramo do 15.10.2019. Celoten znesek mora biti nakazan do pričetka delavnice. Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Kotizacijo nakažite ob prijavi na transakcijski račun Inštituta IPSA (Naziv: Inštitut IPSA, Zg. Gameljne 55a, 1211 Ljubljana-Šmartno. Transakcijski račun: 02032-0254270905). V primeru nezadostnega števila prijav izobraževanje ne bo izvedeno. V tem primeru vplačano kotizacijo v celoti povrnemo.
Prijavnico lahko izpolnite na naši spletni strani: https://www.ipsa.si/sl/event/izobrazevanje-iz-emdr-2-stopnja/. Prijavite se lahko tudi po telefonu ali elektronski pošti.

 

Več informacij o EMDR:

EMDR Europe

EMDR Institute

EMDR International Association

Journal of EMDR Practice and Research

Učitelji

dr. Vesna Bogdanović

dr. Vesna Bogdanović

Vodja izobraževanja EMDR, (Srbija)

Vesna je specialistka psihiatrije, analitična psihoterapevtka in EMDR terapevtka. Je magistra znanosti (Univerza v Beogradu) […]

dr. Roger Solomon

dr. Roger Solomon

Vodja izobraževanja EMDR

Dr. Roger Solomon, klinični psiholog in psihoterapevt, mednarodni trener EMDR Inštituta z dolgoletnimi izkušnjami izobraževanja […]

Quick Info

  • Evropsko priznano usposabljanje iz EMDR-ja
  • Celotno usposabljanje vodi do certifikata EMDR Practitioner (EMDR Europe)