Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

NA SOČUTJE USMERJENA TERAPIJA (Compassion Focused Therapy – CFT)

21. septembra 2019 @ 9:00 - 22. septembra 2019 @ 18:00

Podrobnosti

Začetek:
21. septembra 2019 @ 9:00
Konec:
22. septembra 2019 @ 18:00

Prizorišče

Inštitut IPSA
Stegne 7
Ljubljana, 1000 Slovenija
Telefon:
386 (0)1 511 10 29

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
386 (0) 1 5111029
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prijave na dogodek so zaključene!

Vabimo vas na dvodnevno uvodno izobraževanje iz Na sočutje usmerjene terapije (CFT). CFT je terapija, ki temelji na razvijanju sočutnega uma s pomočjo psihoterapevtskih metod, zasnovanih na temeljnih psiholoških in nevrofizioloških procesih, zaradi česar se ta terapevtski pristop usmerja k integrirani, biopsihosocialni znanosti o psihoterapiji. CFT se uvršča med pristope tretjega vala kognitivno-vedenjske terapije, ki uporablja procese čuječnosti (ang. mindfulness) in sočutje (ang. compassion) za razvijanje in negovanje globokega razumevanja in sočutja do sebe in drugih ljudi.

Na delavnici bomo spoznali celovit uvod v teorijo CFT in na CFT zasnovane intervencije. Sočutje bomo raziskovali s perspektive novih evolucijskih pristopov, kot tudi z vidika teorije navezanosti in čustvene regulacije. Delavnica bo usmerjena na  učenje praktičnih spretnosti za uporabo čuječnosti in sočutja v klinični praksi.

Vsebina izobraževanja:
–          kako v okviru CFT naslavljamo trpljenje in sočutje (ang. compassion),
–          neposredno izkustveno razumevanje CFT intervencij in procesa,
–          razumevanje načinov uporabe CFT intervencij v okviru psihoterapevtske obravnave.

 
Načini dela:
Poudarek bo na osnovnih konceptih, osebni izkušnji in praktični uporabi CFT v psihoterapevtski praksi. Podana bo razlaga CFT tehnik, čemur bo sledila osebna izkušnja in integracija v proces terapije. Posebna pozornost bo namenjena razumevanju transdiagnostičnih procesov sramu in samokritike ter uporabi učinkovitih terapevtskih intervencij, zasnovanih na čuječnosti in sočutju.

Izkustvene vaje bodo izvedene individualno, v parih ali manjših skupinah z namenom razumevanja, kako lahko terapevt uporablja principe čuječnosti in sočutja za spreminjanje klientovega odnosa do trpljenja in s tem povezanega sramu in samoobtoževanja ter za usmerjanje v globoko razumevanje in razvijanje sočutja do sebe in drugih.

 

VODJA IZOBRAŽEVANJA:
 Prof. Igor Krnetić je doktor psihologije, KVT, REBT (ang. Rational emotive behavior therapy), ACT terapevt in terapevt na sočutje usmerjene terapije (CFT). Je izredni profesor za klinično psihologijo (Oddelek za psihologijo, Banja Luka). KVT in REBT pri svojem kliničnem delu uporablja od leta 2002, izobraževanja in supervizijo iz vedenjsko-kognitivne terapije pa izvaja od leta 2007. CFT uporablja od leta 2013. Izobraževal se je pri ustanovitelju CFT, Paulu Gilbertu, s katerim sta skupaj napisala tudi poglavje o CFT v knjigi o VKT (“KBT danas: razvoj i promene”).
Doslej je vodil več kot 25 izobraževanj iz tretjega vala kognitivno-vedenjske terapije v številnih mestih Zahodnega Balkana. Izobraževanja iz CFT vodi v Banja Luki, Sarajevu, Novem Sadu in Beogradu. Več informacij o Igorju in izobraževanjih lahko najdete na: www.krnetic.com; www.centarzakbt.org.

Komu je izobraževanje iz CFT namenjeno?
Izobraževanje je namenjeno psihologom, specialistom ali specializantom psihiatrije, psihoterapevtom ali edukantom psihoterapije.

Izobraževanje bo potekalo v bosanskem jeziku.
 
PRISPEVEK:
Prispevek za dvodnevno delavnico znaša na osebo 220 EUR + 22 % DDV.

PRIJAVE:
Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Ob prijavi nakažite kotizacijo na račun Inštituta IPSA (Naziv: Inštitut IPSA. Zg. Gameljne 55a, 1211 Lj-Šmartno. Transakcijski račun: 020320254270905). Prijave zbiramo do 10.9.2019. V primeru vaše odjave štirinajst dni pred začetkom delavnice vplačano kotizacijo zadržimo.