Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

IZOBRAŽEVANJE IZ EMDR (1. stopnja)

13. oktobra 2023 @ 9:00 - 15. oktobra 2023 @ 18:00

Podrobnosti

Začetek:
13. oktobra 2023 @ 9:00
Konec:
15. oktobra 2023 @ 18:00

Prizorišče

Inštitut IPSA
Stegne 7
Ljubljana, 1000 Slovenija

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
+386 (0) 41 903 974
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prijave niso več mogoče, saj so vsa mesta že zasedena.

Vabimo vas na tridnevno izobraževanje iz metode EMDR (1. stopnja), ki ga bo vodila Dr. Vesna Bogdanović od 13. do 15. oktobra 2023

EMDR, desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem, je terapevtska metoda, ki se uporablja pri delu s čustvenimi težavami, ki so posledica travmatskih izkušenj, kot so travmatski dogodki iz otroštva, stresni dogodki v odraslosti, naravne nezgode, agresivni napadi, vojne… EMDR se uporablja tudi pri delu z osebami z različnimi duševnimi motnjami, kot so anksiozne motnje (npr. fobija, panična motnja), osebnostne motnje, bolezni odvisnosti in pri mnogih drugih. Uporaba metode je možna tudi pri doseganju boljših poslovnih rezultatov ter za izboljšanje športnih in umetniških sposobnosti. EMDR je kompleksna psihoterapevtska metoda, ki na izviren način združuje elemente različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so psihoanalitična terapija, kognitivno-vedenjska terapija, geštalt terapija, na klienta usmerjena terapija idr.
EMDR je metoda, ki omogoča aktiviranje mehanizma samo-zdravljenja, tako da stimulira obstoječi sistem za adaptivno predelavo informacij v možganih. Izredna učinkovitost te metode naj bi bila posledica direktnega učinka na možganske nevrofiziološke mehanizme.

 

Zakaj EMDR?

Številna klinična in nevrobiološka razisko­vanja so v zadnjih letih potrdila in dokazala veljavnost in učinkovitost tega psihoterapevt-skega pristopa. APA (American Psychiatric Association), NICE (National Institute of Cli­nical Excellence) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporočajo EMDR kot učinkovito metodo za posttravmatsko stre­sno motnjo. EMDR je metoda, ki jo lahko in­tegriramo v delo znotraj različnih psihotera­pevtskih orientacij. V svetu obstaja že več kot 80 000 EMDR terapevtov (podatek iz l. 2005) iz vseh znanih psihoterapevtskih usmeritev. V svetu obstaja tudi veliko število EMDR zdru­ženj psihoterapevtov (27 v Evropi), ki so kon­gresno aktivna na nacionalnem, evropskem in svetovnem nivoju.

Več informacij o EMDR na EMDR Europe.

 

Certifikat EMDR – 1. stopnja
Po zaključku izobraževanja udeleženci prejmejo certifikat o zaključeni prvi stopnji izobraževanja. Po prvi stopnji bo v primeru dovolj velikega inte­resa organizirano nadaljnje izobraževanje (druga stopnja). Več informacij o 1. stopnji najdete v zloženki. 

Komu je izobraževanje iz EMDR – 1. stopnja namenjeno?
Izobraževanja EMDR (1. stopnja) se lahko udeležijo psihoterapevti, klinični psihologi, specialisti klinično psihološkega svetovanja in psihiatri.
Specializanti in psihoterapevti v treningu se izobraževanja lahko udeležijo samo s pisnim potrdilom supervizorja ali mentorja, v katerem je navedeno, da delajo s pacienti pod redno supervizijo.

Izobraževanje bo potekalo v srbskem jeziku. Vključuje teorijo in praktikum.

 

O PREDAVATELJICI:

Dr. Vesna Bogdanović, je specialistka psihiatrije, analitična psihoterapevtka in EMDR terapevtka. Je magistra znanosti (Univerza v Beogradu) in doktorica znanosti (Univerza v Milanu – “Università Statale, Milano). Vesna ima mnogo let kliničnih izkušenj dela na Psihiatrični univerzitetni kliniki v Beogradu, v Klinično-bolnišničnem centru “Dr. D. Mišovič”, Beograd ter s pacienti, hospitaliziranimi na oddelku in ambulantnimi pacienti v San Raffaele v Milanu. Deluje tudi v dolgoletni zasebni praksi kot psihiatrinja in psihoterapevtka in je EMDR supervizorka v Milanu v Italiji. V zadnjih 20 letih kontinuirano aktivno deluje na EMDR izobraževanjih v Italiji, Sloveniji in Srbiji. Vesna je tudi predsednica EMDR zveze Srbije, je članica Evropskega EMDR združenja in uradna trenerka v okviru Evropskega združenja.

 

PRISPEVEK: Prispevek za tridnevno delavnico znaša na osebo 430,33 EUR + 22 % DDV (skupaj 525 EUR).
Vsi, ki ste že opravili prvo stopnjo izobraževanja EMDR, se lahko ponovno udeležite izobraževanja po polovični ceni.

KJE IN KDAJ?
Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani, v prostorih Inštituta IPSA (Stegne 7, 1000 Ljubljana). Delavnica se bo začela v petek, 13.10. ob 9:00 in končala v nedeljo, 15.10.2023 do 18:00.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Prijave zbiramo do 13.9. 2023. Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Kotizacijo ob prijavi nakažite na transakcijski račun Inštituta IPSA (Naziv: IPSA, Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana. Transakcijski račun: SI56 02032-0254270905). Vaše mesto na izobraževanju bo rezervirano po plačani kotizaciji. V primeru nezadostnega števila prijav ali izrednih razmer izobraževanje ne bo izvedeno. V tem primeru vplačano kotizacijo v celoti povrnemo.

Prijavnico lahko izpolnite na naši spletni strani ali se prijavite po elektronski pošti: info@institut-ipsa.si