Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Celostno obvladovanje stresa (COS)

12 oktobra @ 18:00 - 21 decembra @ 20:00

Podrobnosti

Začetek:
12 oktobra @ 18:00
Konec:
21 decembra @ 20:00
Spletna stran:
https://ipsa.si/sl/celostno-obvladovanje-stresa/

Prizorišče

Inštitut IPSA
Stegne 7
Ljubljana, 1000 Slovenija
Telefon:
386 (0)1 511 10 29

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
386 (0) 1 5111029
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prijavi se!

Tribe Loading Animation Image

Celostno obvladovanje stresa (COS) je program, ki skuša celostno vplivati na kvaliteto posameznikovega življenja. Osnova programa je učenje čuječnosti (ang. mindfulness), ki je praksa zavedanja in opazovanja našega trenutnega doživljanja. Praksa čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod obvladovanja stresa, ki je tudi raziskovalno potrjena. Poleg prakse čuječnosti program vključuje spoznanja sodobne pozitivne psihologije, kognitivne terapije, transakcijske analize in integrativne psihoterapije.

Komu je COS namenjen?

Vsem, ki želite zmanjšati stres in zvišati kvaliteto življenja. Uporaben je zlasti za obvladovanje naslednjih težav:

› stres na delovnem mestu, v družini in vsakdanjem življenju,
› telesne težave (povišan krvni pritisk, astma, glavoboli, težave s kožo…),
› motnje spanja,
› občutki tesnobe, panike in različni strahovi,
› depresivnost in občutja manjvrednosti.

Učinki

> povečana sposobnost sproščanja in doživljanja občutka miru,
> več energije, entuziazma in višje vrednote življenja,
> višja samozavest in boljša sposobnost sprejemanja življenja takega, kot je,
> povečana sposobnost obvladovanja tako kratkoročnih kot dolgoročnih stresnih situacij.

Izvedba programa:

Dvomesečni program vključuje eno individualno in 9 skupinskih srečanj, ki potekajo enkrat tedensko po dve uri ter eno celodnevno srečanje. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje, prav tako pa udeleženci v času med srečanji delajo vaje doma. Udeleženci v programu dobijo gradivo za izvajanje vaj, in sicer izročke ter štiri posnetke z navodili. Srečanja bodo potekala ob sredah med 18.00 in 20.00 uro v prostorih Inštituta IPSA, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Začetek: sreda, 12.10.2022.  V primeru, da zaradi morebitnih ukrepov (povezanih s COVID-19) ne bi bilo mogoče izobraževanja izvesti v živo, bo potekalo »online« v spletni obliki.

Vodja programa:

Program bo vodila Mateja Škorc, univerzitetna diplomirana psihologinja ter psihoterapevtka, učiteljica in supervizorka transakcijsko analitične psihoterapije (PTSTA). V okviru Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje, Ljubljana se je izobraževala za učiteljico na čuječnosti osnovanih programov. Psihoterapevtsko dela s posamezniki in skupinami in vodi programe čuječnosti. Mateja je tudi učiteljica joge z več kot 20 leti izkušenj.

Prispevek:

Prispevek za deset srečanj (25 šolskih ur) in eno celodnevno srečanje (6 šolskih ur) znaša na osebo 393,44 EUR + 22% DDV (skupaj 480 EUR). Za redne študente, brezposelne in udeležence “Naprednega treninga za učitelje čuječnosti (1. stopnja)” upoštevamo 30% popust: 275,41 EUR + 22 % DDV (skupaj 336 EUR).

Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Prijavljeni bodo vabljeni na prvo individualno srečanje.
Več informacij o programu najdete na: Program COS