Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Soustvarjalna transakcijska analiza: Relacijska TA

7 aprila @ 9:30 - 8 aprila @ 13:00

Podrobnosti

Začetek:
7 aprila @ 9:30
Konec:
8 aprila @ 13:00

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
+386 (0) 41 903 974
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prizorišče

M Hotel Ljubljana
Derčeva ulica 4
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.m-hotel.si/

Prijave na dogodek so zaključene!

Vabimo vas na  delavnico z naslovom Soustvarjalna transakcijska analiza: Relacijska TA, ki jo bo vodil dr. Keith Tudor iz Nove Zelandije. V delavnici bo Keith predstavil načela soustvarjalne transakcijske analize in njen prispevek k sodobni relacijski TA teoriji in praksi. Delavnica je namenjena vsem strokovnjakom, ki delajo na področju psihoterapije in/ali svetovanja, še posebej pa tistim, ki pri svojem delu uporabljajo transakcijsko analizo.

 

VSEBINA DELAVNICE

Soustvarjalna transakcijska analiza (ang. Co-Creative TA), ki sta jo razvila skupaj z Graeme Summersom je pomembno vplivala na sodobno relacijsko TA prakso. Soustvarjalna TA poudarja medsebojni, skupni in vzajemni vidik poklicnih odnosov, bodisi terapevtskih, izobraževalnih ali svetovalnih. Beseda “ustvarjalna” se nanaša na tisto, kar je izvirno, domiselno, intuitivno in spontano pri srečanju med človeškimi bitji. Soustvarjalna transakcijska analiza se torej usmerja na  tisto, kar se pojavlja v odnosu med dvema osebama. V delavnici bo Keith Tudor  razjasnil podobnosti in razlike z drugimi pristopi kot je integrativna TA in relacijska (psihodinamska) TA. Več o vsebini v angleškem jeziku: Co-Creative Transactional Analysis: Relational TA

 

Način dela: predavanje, diskusije, predstavitve kliničnega in drugega materiala, delo v manjših skupinah.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeleženci po opravljeni delavnici prejmejo potrdilo o opravljenih 12 urah profesionalnega izobraževanja iz psihoterapije.

 

O PREDAVATELJU:

Dr. Keith Tudor je certificiran transakcijski analitik ter učitelj in supervizor transakcijske analize (TSTA). Je profesor psihoterapije na Aucklandski univerzi za tehnologijo (Aotearoa, Nova Zelandija). Keith je aktivno vključen v TA skupnost že več kot 35 let. Poleg tega v svoj pogled na soustvarjalnost vključuje na osebo usmerjen psihološki pristop, o čemer je objavil veliko del. Bil je soustanovitelj in 17 let so-direktor Temenosa v Sheffieldu v Veliki Britaniji. Je mednarodno priznan avtor in urednik; je urednik serije Advancing Theory in Therapy (Routledge) in nekdanji urednik revije Psychotherapy and Politics International (Wiley-Blackwell). Njegove novejše knjige vključujejo (z Graeme Summers) Co-Creative Transactional Analysis (Karnac, 2014); Conscience and Critic (Routledge, 2017); Psychotherapy: A Critical Examination (PCCS Books, 2018), Claude Steiner, Emotional Activist: The Life and Work of Claude Michel Steiner (Routledge, 2020), ravnokar pa je zaključil s pisanjem knjige Transactional Analysis Proper – and Improper (ki jo bo objavil Routledge konec leta). Skupaj z Graemom Summersom je leta 2020 prejel Eric Bernovo nagrado za prispevek k transakcijski analizi.

KDAJ: Delavnica bo potekala v petek, 7. 4. 2023 od 9:30 do 17:30 in soboto, 8. 4. 2023 od 9:30 do 13:00.

KJE: M Hotel, Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija

PRISPEVEK: Cena delavnice je 170 EUR + 22 % DDV (skupaj 207,4 EUR). Kotizacijo ob potrditvi prijave nakažite na transakcijski račun inštituta IPSA (Naslov: IPSA d.o.o, Stegne 7, 1000 Ljubljana, Št. tr. računa: SI56 0203 2025 4270 905). Število mest je omejeno, upoštevali bomo prijave glede na vrstni red prijav.