Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Celostno obvladovanje stresa (COS) – online

2. decembra 2020 @ 18:00 - 24. februarja 2021 @ 20:00

Podrobnosti

Začetek:
2. decembra 2020 @ 18:00
Konec:
24 februarja @ 20:00
Spletna stran:
https://www.ipsa.si/sl/celostno-obvladovanje-stresa/

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
386 (0) 1 5111029
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prijavi se!

Tribe Loading Animation Image

Vabimo vas k udeležbi v online programu čuječnosti CELOSTNO OBVLADOVANJE STRESA (COS). Osemtedenski program bo potekal preko spleta s pričetkom v sredo, 2. decembra 2020. Srečanja bodo potekala ob sredah od 18.00 do 20.00 ure. Dvomesečni program vključuje 9 skupinskih srečanj, ki potekajo enkrat tedensko ter eno celodnevno srečanje. Pred začetkom programa so udeleženci vabljeni na individualno uvodno srečanje.

Celostno obvladovanje stresa (COS) je program, ki skuša celostno vplivati na kvaliteto posameznikovega življenja. Osnova programa je učenje čuječnosti (mindfulness), ki je praksa zavedanja in opazovanja našega trenutnega doživljanja. Praksa čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod obvladovanja stresa, ki je tudi raziskovalno potrjena. Poleg prakse čuječnosti program vključuje spoznanja sodobne pozitivne psihologije, kognitivne terapije, transakcijske analize in integrativne psihoterapije. Čuječnost je perspektiva oz. element, ki ga pri svojem delu s klienti uporablja tudi vse več psihoterapevtov ter posameznikov v poklicih svetovanja. In sicer ne le iz vidika neposredne pomoči klientu, temveč tudi za svoj poklicni razvoj.

Vodja programa:

Program bo vodila Melita Košak, univerzitetna diplomirana psihologinja, certificirana psihoterapevtka ter učiteljica in supervizorka transakcijske analize (PTSTA-P). V okviru Bangor University, Velika Britanija, se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Je vodja Centra za razvoj in raziskovanje čuječnosti, ki deluje v okviru Inštituta IPSA. Od leta 2007 na inštitutu vodi na čuječnosti osnovane programe: Program celostnega obvladovanja stresa in Napredni trening za učitelje čuječnosti. V okviru Inštituta IPSA dela tudi kot vodja projektov ter izvaja psihoterapijo in supervizijo. Pri svojem delu združuje pristop transakcijske analize in čuječnosti.

Izvedba:

Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje, prav tako pa udeleženci v času med srečanji delajo vaje doma. Udeleženci v programu dobijo gradivo za izvajanje vaj, in sicer izročke ter tri posnetke z navodili.

Prispevek:

Prispevek za deset srečanj (25 šolskih ur) in eno celodnevno srečanje (6 šolskih ur) znaša na osebo 344,26 EUR + 22% DDV. Za redne študente, brezposelne in udeležence “Naprednega treninga za učitelje čuječnosti (1. stopnja)”: 172,13 EUR + 22 % DDV. Vsi, ki ste se že udeležili programa COS in bi želeli obnoviti svoje znanje, se lahko programa ponovno udeležite po polovični ceni.

Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Prijavljeni bodo vabljeni na prvo individualno srečanje.
Več informacij o programu najdete na: Program COS