Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

IZOBRAŽEVANJE IZ EMDR (2. stopnja)

7 oktobra @ 9:00 - 9 oktobra @ 18:00

Podrobnosti

Začetek:
7 oktobra @ 9:00
Konec:
9 oktobra @ 18:00

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
386 (0) 1 5111029
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prizorišče

Inštitut IPSA
Stegne 7
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
386 (0)1 511 10 29

Prijavi se!

Tribe Loading Animation Image

Vabimo vas na tridnevno izobraževanje iz metode EMDR (2. stopnja), ki ga bo vodila Dr. Vesna Bogdanović od 7. do 9. oktobra 2022.

EMDR, desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem, je terapevtska metoda, ki se uporablja pri delu s čustvenimi težavami, ki so posledica travmatskih izkušenj, kot so travmatski dogodki iz otroštva, stresni dogodki v odraslosti, naravne nezgode, agresivni napadi, vojne… EMDR se uporablja tudi pri delu z osebami z različnimi duševnimi motnjami, kot so anksiozne motnje (npr. fobija, panična motnja), osebnostne motnje, bolezni odvisnosti in pri mnogih drugih. Uporaba metode je možna tudi pri doseganju boljših poslovnih rezultatov ter za izboljšanje športnih in umetniških sposobnosti. EMDR je kompleksna psihoterapevtska metoda, ki na izviren način združuje elemente različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so psihoanalitična terapija, kognitivno-vedenjska terapija, geštalt terapija, na klienta usmerjena terapija idr.
EMDR je metoda, ki omogoča aktiviranje mehanizma samo-zdravljenja, tako da stimulira obstoječi sistem za adaptivno predelavo informacij v možganih. Izredna učinkovitost te metode naj bi bila posledica direktnega učinka na možganske nevrofiziološke mehanizme. Več informacij: https://emdr-europe.org/.

Zakaj EMDR?

Številna klinična in nevrobiološka raziskovanja so v zadnjih letih potrdila in dokazala veljavnost in učinkovitost tega psihoterapevtskega pristopa. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in NICE (National Institute of Clinical Excellence) priporočata EMDR kot učinkovito metodo za posttravmatsko stresno motnjo. EMDR je metoda, ki jo lahko integriramo v delo znotraj različnih psihoterapevtskih orientacij. V svetu obstaja že več kot 80 000 EMDR terapevtov (podatek iz l. 2005) iz vseh znanih psihoterapevtskih usmeritev. V svetu obstaja tudi veliko število EMDR združenj psihoterapevtov (14 v Evropi), ki so kongresno aktivna na nacionalnem, evropskem in svetovnem nivoju.

 

VSEBINA IZOBRAŽEVANJA:

  • Strategije identificiranja in uspešnega razreševanja težav na različnih področjih uporabe EMDR
  • Protokoli zaključevanja nedokončanih srečanj
  • Uporaba pri »težjih« ali uporniških klientih
  • Oblikovanje načrtov zdravljenja in izbor tarč, ustreznih za delo z EMDR
  • Strategije dela z močnimi emocionalnimi odzivi
  • Strategije dela z disociativnimi simptomi in fobijami
  • Strategije dela s kompleksno travmo

 

O PREDAVATELJICI:
Dr. Vesna Bogdanović, je specialistka psihiatrije, psihoterapevtka (smer Analitična psihologija in EMDR terapevtka), magistra znanosti (Univerza v Beogradu) in doktorica znanosti (PhD – Univerza v Milanu – “Università Statale, Milano). Vesna ima mnogo let kliničnih izkušenj dela na Psihiatrični univerzitetni kliniki v Beogradu, v Klinično-bolnišničnem centru “Dr. D. Mišovič”, Beograd ter s pacienti, hospitaliziranimi na oddelku in ambulantnimi pacienti v San Raffaele v Milanu. Deluje tudi v dolgoletni zasebni praksi kot psihiatrinja in psihoterapevtka in je EMDR supervizorka v Milanu v Italiji. V zadnjih 20 letih kontinuirano aktivno deluje na EMDR izobraževanjih v Italiji, Sloveniji in Srbiji. Vesna je tudi predsednica EMDR zveze Srbije, je članica Evropskega EMDR združenja in uradna trenerka v okviru Evropskega združenja.

 

Komu je izobraževanje iz druge stopnje EMDR namenjeno?
Izobraževanja iz druge stopnje EMDR se lahko udeležite vsi, ki imate že opravljeno prvo stopnjo izobraževanja (EMDR – level I) ter tisti, ki ste se udeležili druge stopnje EMDR in bi želeli svoje znanje osvežiti in utrditi.

Delavnica bo potekala v srbo-hrvaškem jeziku.

 

PRISPEVEK:Prispevek za tridnevno delavnico znaša na osebo 430,33 EUR + 22 % DDV (skupaj 525 EUR).
Vsi, ki ste že opravili drugo stopnjo izobraževanja EMDR, se lahko ponovno udeležite izobraževanja po polovični ceni.

 

KJE IN KDAJ?
Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani, v prostorih Inštituta IPSA (Stegne 7, 1000 Ljubljana). Delavnica se bo začela v petek, 7.10. ob 9:00 in končala v nedeljo, 9.10.2022 pozno popoldne.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Prijave zbiramo do 7. 9. 2022. Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Kotizacijo nakažite ob prijavi na transakcijski račun Inštituta IPSA (Naziv: IPSA, Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana. Transakcijski račun: 02032-0254270905).V primeru nezadostnega števila prijav ali izrednih razmer izobraževanje ne bo izvedeno. V tem primeru vplačano kotizacijo v celoti povrnemo.

Prijavnico lahko izpolnite na naši spletni strani ali se prijavite po elektronski pošti: info@institut-ipsa.si