Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Celostno obvladovanje stresa (COS)

2 aprila @ 18:00 - 18 junija @ 18:00

Podrobnosti

Začetek:
2 aprila @ 18:00
Konec:
18 junija @ 18:00

Prizorišče

Inštitut IPSA
Stegne 7
Ljubljana, 1000 Slovenija

Organizator

Inštitut IPSA
Telefon:
+386 (0) 41 903 974
E-naslov:
info@institut-ipsa.si
Spletna stran:
www.ipsa.si

Prijavi se!

Tribe Loading Animation Image

Celostno obvladovanje stresa (COS) je program, ki skuša celostno vplivati na kvaliteto posameznikovega življenja. Osnova programa je učenje čuječnosti (ang. mindfulness), ki je praksa zavedanja in opazovanja našega trenutnega doživljanja. Praksa čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod obvladovanja stresa, ki je tudi raziskovalno potrjena. Poleg prakse čuječnosti program vključuje spoznanja sodobne pozitivne psihologije, kognitivne terapije, transakcijske analize in integrativne psihoterapije.

Komu je COS namenjen?

Vsem, ki želite zmanjšati stres in zvišati kvaliteto življenja. Uporaben je zlasti za obvladovanje naslednjih težav:

› stres na delovnem mestu, v družini in vsakdanjem življenju,
› telesne težave (povišan krvni pritisk, astma, glavoboli, težave s kožo…),
› motnje spanja,
› občutki tesnobe, panike in različni strahovi,
› depresivnost in občutja manjvrednosti.

Učinki

> povečana sposobnost sproščanja in doživljanja občutka miru,
> več energije, entuziazma in višje vrednote življenja,
> višja samozavest in boljša sposobnost sprejemanja življenja takega, kot je,
> povečana sposobnost obvladovanja tako kratkoročnih kot dolgoročnih stresnih situacij.

Izvedba programa:

Dvomesečni program vključuje eno individualno in 8 skupinskih srečanj, ki potekajo enkrat tedensko po dve uri ter eno celodnevno srečanje. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje, prav tako pa udeleženci v času med srečanji delajo vaje doma. Udeleženci v programu dobijo gradivo za izvajanje vaj, in sicer izročke ter štiri posnetke z navodili, ki so dostopni v online aplikaciji. Srečanja bodo potekala v torkih med 18.00 in 20.00 uro v prostorih Inštituta IPSA, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Začetek: torek, 2.4.2024. 

 

Vodja programa:

Program bo vodila Melita Mihajlović Košak, univerzitetna diplomirana psihologinja, učiteljica čuječnosti, certificirana transakcijsko-analitična psihoterapevtka (EATA) ter začasna učiteljica in supervizorka (PTSTA-P). Dela v zasebni psihoterapevtski praksi, kjer izvaja psihoterapijo in supervizijo. V okviru Bangor University, Velika Britanija, se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje, Ljubljana vodi na čuječnost usmerjene programe: program Celostnega obvladovanja stresa in Napredni trening za učitelje čuječnosti.

Prispevek:

Prispevek za devet srečanj in eno celodnevno srečanje znaša na osebo 393,44 EUR + 22% DDV (skupaj 480 EUR). Za redne študente in brezposelne upoštevamo 30% popust: 275,41 EUR + 22 % DDV (skupaj 336 EUR). Prijave zbiramo do 19.3. 2024. Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Kotizacijo ob prijavi nakažite na transakcijski račun Inštituta IPSA (Naziv: IPSA, Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana. Transakcijski račun: SI56 02032-0254270905). Potrdilo o plačani kotizaciji pošljite na elektronski naslov: prijave@ipsa.si. Prijava bo potrjena po prejemu potrdila o plačilu kotizacije.

Prijavljeni bodo vabljeni na prvo individualno srečanje.

Več informacij o programu najdete na: Program COS